Sikkerhet og presisjon ved moderne øyelaserbehandling

Av: Dr Petter Montagu-Pettersen, Legespesialist i øyesykdommer

Sikkerhet og presisjon ved moderne øyelaserbehandling

Hver dag laserbehandler vi på PMP øyekirurgi 3 til 4 nye pasienter med forskjellige synsfeil. Resultatene er meget bra og komplikasjonsraten meget lav. Ingen av våre pasienter har blitt blinde eller fått alvorlige komplikasjoner.

Totalt i befolkningen er 30% nærsynte, 25% overlangsynte, 24% har hornhinneskjevhet og etter 50 års alder vil bortimot 100% trenge en ekstra lesekorreksjon for alderssynsforandringene som da inntreffer. (Prevalence of refractive error in Europe: The European Eye Epidemiology Consortium, pub med 18.04.2015)

Antall mennesker med  brillebehov er meget stort og man skulle tro at de fleste ville ønske å se godt uten å bruke briller eller kontaktlinser. Mange går til det skritt å undersøke mulighetene for kirurgisk korreksjon av sin synsfeil, mens et større antall velger briller eller kontaktlinser for korreksjon av synsfeilen. Årsaken til det siste valget kan være engstelse for om behandlingen kan skade øynene.
Av den grunn er det betimelig å se på statistiske fakta for laserkorreksjon av synsfeil med moderne laserbehandling.

Moderne laserbehandling med bruk av  Femtosecond laser og  siste generasjons Excimer laser tar i underkant av 1 minutt per øye, er smertefritt og har en rekonvalesenstid for synet på ca 4 timer. Man kan dra på jobb/ kjøre bil dagen etter behandlingen.

I mitt materiale på over 30.000 øyne i en periode på 8 år ble ingen øyne blinde. Dette med forrige generasjons laserbehandlinger (MEL80 Carl Zeis Jena/ Ziemer pendular microkeratom).

I materialet for siste generasjons laser (MEL90 Carl Zeiss Jena/ Ziemer LDV) med 500 opererte øyne finner vi at 100% av våre opererte pasienter ser minst 100% ( visus 1,0 eller bedre) både på avstand og på nært hold.
bivirkningene med denne teknologien er varierende grad av irritasjon og tørrhet i øynene den første dagen til den første uken.  Utover dette har vi ikke opplevd skader eller infeksjoner av noe slag.

Med bruk av siste generasjons laser, kan vi håndtere både synsfeil i avstandssynet og lesesynsforandringene som oppstår hos alle rundt 50 års alderen. Resultatene er varige. Vi opplever ikke at den gamle synsfeilen kommer tilbake.

Vi kan konkludere med at moderne laserbehandling er et fullgodt alternativ til briller og kontaktlinser

Andre aktuelle saker

Vi holder åpent i Korona-tider

Vi holder åpent i Korona-tider

Velkommen til PMP Synskirurgi. Vi har åpent og tar i mot deg på en trygg og sikker måte i våre lokaler i Stavanger Sentrum. Vi utfører trygg og langvarig laserbehandling for nærsynthet, langsynthet, hornhinneskjevhet og alderssyn med dagens mest avanserte maskiner. Ta...

En hverdag uten briller

En hverdag uten briller

De fleste som må bruke briller eller kontaktlinser for å se godt ville nok ønsket at de kunne se normalt uten synshjelpemidler. Dette er i dag mulig for de aller fleste.Hvorfor får ikke alle med behov for briller eller kontaktlinser øynene sine ordnet da? Det er flere...

Dine øyne er et vindu til din helse

Dine øyne er et vindu til din helse

En scan med Optos Optomap Daytona Plus avdekker fire ganger mer enn et tradisjonelt netthinnekamera og viser nesten hele netthinnen i ett bilde.I 1990 mistet bare fem år gamle Leif Anderson synet på det ene øyet grunnet en netthinneløsning som ikke ble oppdaget i...

Dette er våre ansatte:

Vi tar deg godt imot og sørger for trygg og behagelig behandling

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Telefon:  976 58 664
Epost:  post@pmp-synskirurgi.no

Dr. Petter Montagu-Pettersen

Lege, spesialist i øyesykdommer

E-post: petter@pmp-synskirurgi.no

Telefon:  976 58 664

Anne Paust-Andersen

Off. godkj. sykepleier

E-post: anne@pmp-synskirurgi.no

Telefon:  976 58 664

Stian Henningsen

Autorisert optometrist

E-post: stian@pmp-synskirurgi.no

Telefon:  976 58 664

Call Now Button

Pin It on Pinterest

Share This